vrijdag 25 september 2015

De eerste bewoners

De eerste dieren zijn gearriveerd (buiten de reeds aanwezige mormeltjes: tientallen konijnen, appelwormen, waarschijnlijk een vos - er is alleszins een vossenhol...)!

Zondag kwam Sporty aan, een kwiek caviavrouwtje dat wegmoest bij har vorige eigenaars. Ze verstopt zich als ze geluid hoort, dus ik heb nog geen foto kunnen nemen, maar ze lijkt heel erg op deze cavia:We hebben haar een mooi huisje gebouwd in een verplaatsbare ren van 1,3 x 1,3m met een dak erop, en hopelijk vos en marter-vrij...

Gisteren kregen we Knor, een "mini-varken" van "slechts" 100kg. Die moest ook weg bij de eigenaars wegens verhuis en geen plaats meer voor het lieverdje.
Zoals dat gaat met varkens krijste ze verschrikkelijk toen we haar transportkooi in de auto tilden. Ook het uitladen vond ze niet zo leuk.


Maar, dat liefde door de maag gaat was in dit geval ook overduidelijk: Knor viel dadelijk op de afgevallen appels en walnoten aan. We hopen dat ze het hier naar haar zin zal hebben. Voorlopig maakt ze nog angstgeluiden als ik haar dichter dan anderhalve meter nader. Dat zal langzamerhand wel beteren als ze merkt dat alle lekkere hapjes ook uit mijn hand komen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reactie? Vraag? Ideetje? Of gewoon de schrijfkriebels?
Ik lees jullie commentaren met veel plezier!